Contact

Aveţi întrebări?


Nume (necesar)

Adresă Email (necesar)

Subiect

Mesaj

1Cum indepărtez reziduurile adezive?
Dacă rămân reziduri adezive pe o suprafaţă sau dacă o bandă adezivă nu poate fi îndepărtată complet, puteţi încerca următoarele metode: Acoperiţi banda sau reziduul timp de cel puţin un minut cu o cârpă îmbibată în petrol alb (spirt alb, combustibil Coleman). Aplicaţi întâi o cantitate mică de solvent pe o zonă ferită a suprafeţei pe care intenţionaţi să o curăţaţi pentru a vă asigura dacă poate rezista la solvent. Apoi reziduul adeziv poate fi curăţat cu cârpa. Reziduurile de bandă pot fi îndepărtate urmărind metodele din lista “Cum pot să îndepărtez benzile adezive chiar şi după mult timp sau de pe concavităţile dificile?” (dar fără să folosesc un uscător cu aer!). Următoarele substanţe pot fi de asemenea folosite ca solvenţi în locul petrolului alb , în ordinea preferinţei: diluant obişnuit, decapant de vopsea pentru mâini sau decapant pentru pensule.
2Cum pot indeparta benzile adezive chiar si dupa mult timp?
Cum pot indeparta benzile adezive chiar si dupa mult timp? Indepartarea benzilor adezive este uneori o problema spinoasa. In special, indepartarea lor de pe anumite suprafete, ca de exemplu mobilele lucioase laminate; anumite mase plastice, precum PVC; gemurile exterioare de la ferestre poate fi foarte dificila dupa ce au aderat mult timp si in special dupa ce au stat la lumina intensa a soarelui. Procedeu: Ridicati un colt al benzii, actionand cu unghia. In cazurile dificile, un briceag, o lama de ras, o penseta sau racleta de plastic sau un cutit pentru chit pot de asemenea facilita indepartarea. Daca incalziti banda cu un uscator cu aer, va fi mai usor de scos. Intai trageti de coltul benzii in diagonala pana ce portiunea de banda pe care ati indepartat-o se intinde pe intreaga latime a benzii. Apoi smulgeti banda incet si egal pentru a o indeparta complet.
3Ce fac daca benzile adezive vechi devin decolorate dupa multi ani?
Dacă o pagină ruptă de carte sau alt document de hârtie a fost reparat cu banda adeziva cu ani în urmă, banda care a fost atunci transparentă poate acum să fi căpătat o tentă maronie. Deşi este uneori posibil să îndepărtezi banda, hârtia va rămâne cu pete maro ce nu pot fi îndepărtate – cu o excepţie dacă ştii un truc pentru a face acest lucru. Cauza decolorării este adezivul de cauciuc care a fost folosit altădată pentru cele mai multe benzi adezive. Acest adeziv se distruge peste ani din cauza efectului oxigenului din aer. Cu pelicula tesafilm®, această problemă a fost rezolvată cu aproape 40 de ani în urmă. Dar sunt încă şanse să salvaţi zonele de hârtie care au fost acoperite înainte sau unde s-au folosit benzi adezive de slaba calitate.
4Exista benzi adezive fara azbest, formaldehida si metale grele?
Puteţi să fiţi siguri că benzile adezive tesa pentru utilizare acasă şi la serviciu nu conţin nici azbest, nici formaldehidă şi şi nici metale grele.
5De ce uneori banda adeziva nu este suficient de lipicioasa?
In unele cazuri, benzile adezive tesa® nu aderă atât de bine cum o fac pe hârtie, sticlă şi pe suprafeţele de mobilă. Cele mai multe din aceste cazuri implică aderarea pe pungile de plastic de PE sau pe colile pentru împachetat cadouri acoperite cu ceară. Pentru aceste aplicaţii, banda cu adeziv de cauciuc poate oferi rezultate mai bune. Modul de curăţare al suprafeţelor joacă de asemenea un rol. In general, locul unde va fi aplicată banda trebuie să fie uscat, fără praf, ulei, umezeală sau alte murdării – particulele de silicon, ceară şi murdărie fac aderarea mai puţin s